Csatlakozz Te is
a műanyagmentes júliushoz:

A kezdeményezés célja az egyszer használatos műanyagok használatának csökkentése, megszüntetése

A „Plastic Free July” kampány 2011-ben kezdődött Ausztráliában, azóta közel 170 ország vesz részt az akcióban. A világszerte évről évre egyre népszerűbb kezdeményezés célja, hogy ebben a hónapban próbáljunk meg nem vásárolni semmit, ami egyszer használatos műanyagból készült. Ugyanis a globálisan felhasznált műanyagok közel fele egyszer használatos, miközben több száz évig a Földön maradnak.

Te tudod mennyi idő alatt bomlik le egy PET palack?

Több száz év mire lebomlik

Egy tárgy környezetkárosító hatását az is befolyásolja, hogy mennyi idő alatt bomlik le, mint hulladék. Nos, a PET palackok sajnos elég tartósnak bizonyulnak: körülbelül 450 (!) év, mire egy ilyen palack lebomlik! Éppen ezért lenne nagyon fontos, hogy ha már vannak ilyen palackok, legalább az újrahasznosítás jól működjön. Sajnos azonban azok az emberek, akik nem élnek eleve környezettudatosan, kicsit sem motiváltak az újrahasznosítás segítésében, hiszen akárhányszor vizet vesznek, kapnak egy újabb palackot – minek foglalkoznának a régi megtartásával, szelektíven gyűjtésével?

A legjobb csomagolás, ha nincs csomagolás

Egyenesen a csapból: Legyen saját ivóvíz forrásod

Mikor volt utoljára, hogy ki tudtad élvezni a tiszta víz ízét? Mikor egy korty után még többre szomjaztál? Hasonló élménnyel vár Téged a GROHE Blue Home: egy praktikus és kifinomult rendszer, ami kristálytiszta vízet varázsol konyhádba, egyenesen a csapból!

Emellett pedig óvhatja környezetét is. A világ elsüllyed a műanyagok tengerében. Egy liter palackozott víz előállítása pedig 7 liter édesvizet emészt fel, nem beszélve az energiaigényről és a CO2 kibocsátásról. A GROHE Blue Home 61%-kal csökkenti a CO2 kibocsátást – és nincs szükség palackra.

Íme néhány termék mellyel Te is környezettudatosabb lehetsz:

GROHE Blue rendszerek

BWT vízszűrő rendszerek

#muanyagmentesjulius

Látogass el facebook oldalunkra ahol akár nyerhetsz is 1 GROHE Többször használatos kulacsot!

 

Pin It on Pinterest

Share This