Keresés
Kedvencek
Kosár Kosár
Mini kosár
A kosár üres.
Ugrás a kosárhoz
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Menü
Termékek Menü

Hőszivattyú

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések

Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Top termékek

Ár akció Ajándék akció
Mennyiségi akció
Mennyiségi akció
Ingyenes kiszállítás

Nincs találat.

Nincs találat.

 

Hőszivattyúk a klímaváltozás ellen – Tegyünk a jövőért!
 

A jövő nemzedékének sorsa a mi kezünkben van! Az újrahasznosítható energiaforrások, mint például a nap, a szél és a víz, kulcsszerepet játszhatnak a következő generációk jövőjének alakításában. Az Európai Unió elkötelezett amellett, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, ami azt jelenti, hogy egy gazdasági rendszerre van szükségünk, amely nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátást eredményez. A CO2-kibocsátás csökkentése létfontosságú az emberiség számára annak érdekében, hogy mérsékeljük a klímaváltozás negatív hatásait. A hőszivattyúk ma már általánosan ajánlottak az új családi és társasházak fűtési és hűtési rendszereihez. Ezenkívül egyre több ipari és kereskedelmi létesítmény választja a környezetbarát és megbízható hőszivattyús rendszert.
Az új építésű ingatlanok energiaigényének legalább 25%-át megújuló energiaforrásokból kell biztosítani a legújabb előírások értelmében. Ezt a követelményt többféle módon teljesíthetik az épülő lakóházak, de csak a hőszivattyú technológia képes egyszerre biztosítani a megújuló energia részarányát, valamint fűteni, használati meleg vizet előállítani és hűteni. 

Hőszivattyú a klímaváltozás ellen

 

A Hőszivattyúk Működése

 

Hőszivattyú a klímaváltozás ellen

A hőszivattyúk energiát vonnak el a környezetükből, hatékonyan alakítva azt hővé. Működésük alapelve hasonló a hagyományos hűtőkészülékekéhez, melyek fűtéskor fordított módban működnek. Egy folyékony hűtőközeg kering a hűtőkörben, amely ma már általában R32 gázt használ, a korábbi, ózonréteget károsító gázok helyett.
A hűtőkörfolyamat lényege, hogy a kompresszor nyomás alá helyezi a hűtőközeget, amely aztán egy kondenzátoron keresztül leadja a felesleges energiát, majd egy fojtószelep segítségével a lehűlt hűtőközeget az elpárologtatóba juttatja, ahol hőt von el a környezettől. Ezt a hőt hasznosítjuk, és ezen a ponton kapcsolódik a berendezés egy hőcserélőhöz. Ha ezt a folyamatot megfordítjuk, az elpárologtatóból lesz kondenzátor, és a hőleadást a berendezés erre a pontjára irányítja.

 

A Hőszivattyúk Fajtái
 

Hőszivattyú a klímaváltozás ellen

Három fő típust különböztetünk meg: a Levegő-víz hőszivattyú levegőből vonja el a hőt, és továbbítja azt a fűtési rendszer vízének. A Talaj-víz hőszivattyú a talaj hőjét használja fel, míg a Víz-víz hőszivattyú a talajvízből nyeri a hőt, és azt hasznosítja. Vannak speciális változatok is, mint például a HMV hőszivattyúk, melyek általában a beltéri hulladékhőt hasznosítják melegvíz előállítására. A hibrid rendszerek kombinálják a gázkazánokat a hőszivattyúkkal, hatékonyan ötvözve a hagyományos fűtést a megújuló energiaforrásokkal.

 

Fenntartható működés

Hőszivattyú a klímaváltozás ellen

 

A hőszivattyú fenntartható működése lehetővé teszi fűtést, hűtést és melegvíz előállítást, teljesen függetlenül a fosszilis tüzelőanyagoktól, az ingyenes környezeti hőforrások kihasználásával. A Technik Cool hőszivattyúkat a kifinomult elegancia, alacsony üzemeltetési költség, kiemelkedő energiahatékonyság, megbízhatóság és kedvező ár jellemzi. A működés 65%-ban a levegőből nyert megújuló energiára támaszkodik, és 35%-ban árammal működik. Az A+ energiahatékonyság elérése akár 70%-os energiamegtakarítást eredményezhet. A Technik Cool készülékek COP és SCOP értékei meghaladják a 4-es szintet, ami azt jelenti, hogy 1 egység energiabefektetésre 4 egységnyi energiát nyerünk ki a rendszerből.
A levegő-víz hőszivattyúk kiváló hatékonysággal működnek változó időjárási körülmények között, így ideális választás a magyar háztartások számára. A Technik Cool készülékek alkalmasak hagyományos fűtésre, padlófűtésre, valamint mennyezet hűtésre vagy fan-coilokhoz is ajánlottak hűtés esetén. Napelemekkel kombinálva csökkentik az áramszámlát, így a legzöldebb megoldást nyújtják a természetes energiák felhasználására. Ha zöld árammal működtetjük a megújuló energiát hasznosító fűtési rendszert, akkor a rendszer teljesen klímasemlegessé válik.
Válassza Ön is a Technik Cool termékeit otthona fűtéséhez és hűtéséhez! A jövő energiája már a karnyújtásnyira van. A Technik Cool a természet energiáját kihasználva új szintre emeli a fűtés és hűtés terén.
Emellett kínálatunkban számos más gyártó kiváló minőségű terméke is elérhető, többek között Ariston, Bosch, Daikin, Gree, Immergas, Hajdu, Saunier Duval, Vaillant és Wolf hőszivattyúk.

 

Utoljára megtekintett termékek

Szöveg?